Add in the soy sauce and a little sesame oil, add the chard and coriander leaves and the torn omelette, and continue cooking for a minute till all is hot and sizzling.
TOFU, RADISH, PONZU
A gossamer-thin, crisp crust. Trembling tofu. A salty citrus dressing.
Serves 2
soft tofu 340g
ponzu sauce 4 tablespoons
sesame oil 3 teaspoons
rice vinegar 3 tablespoons
spring onion 1
radishes 4
coriander leaves a handful
cornflour or potato flour 6 tablespoons
ginger a thumb-sized lump
oil, for deep frying
Drain the tofu on kitchen paper. Mix together the ponzu, sesame oil and rice vinegar. Trim and finely chop the spring onion, then thinly slice the radish and add both to the dressing together with the coriander leaves.
Put the cornflour or potato flour into a shallow bowl or deep plate. Cut the tofu into six large cubes. Finely grate the ginger to a purée.
Warm the oil to 180°C in a deep pan. Gently toss the cubes of tofu in the flour, then lower into the oil and fry for three or four minutes till light gold in colour. Divide the dressing between two deep bowls, lift the tofu from the oil with a draining spoon, then lower three pieces into each bowl, top with the puréed ginger and eat while the tofu is still hot and crisp.
Конец ознакомительного фрагмента.
Текст предоставлен ООО «ЛитРес».
Прочитайте эту книгу целиком, купив полную легальную версию на ЛитРес.
Безопасно оплатить книгу можно банковской картой Visa, MasterCard, Maestro, со счета мобильного телефона, с платежного терминала, в салоне МТС или Связной, через PayPal, WebMoney, Яндекс.Деньги, QIWI Кошелек, бонусными картами или другим удобным Вам способом.
Вы ознакомились с фрагментом книги.
Для бесплатного чтения открыта только часть текста.
Приобретайте полный текст книги у нашего партнера:
Полная версия книги